ONZE
REFERENTIES

Wat hebben anderen op te merken over de hulp van ZwedenAdvies? Buiten de korte opmerkingen bij de pakketten hebben we hier wat uitgebreidere verhalen verzameld van mensen die u voor gegaan zijn.

De afgelopen ruim 18 jaren hebben we meer dan 550 families geholpen met hun emigratie. Op deze pagina kunt u lezen hoe enkele van onze klanten onze service hebben ervaren.

Pascal en Monique Marijnissen (08/2023)

Na jaren van dromen hebben wij in augustus 2022 een huis in Zweden gekocht en zijn wij in april 2023 naar Zweden geëmigreerd. We hadden ons uiteraard van te voren al redelijk voorbereid en ingelezen, maar als het dan werkelijkheid wordt komt er behoorlijk wat bij kijken. Iedereen heeft een andere situatie, het lezen van veel emigratieverhalen is leerzaam maar ook verwarrend. Derhalve besloten wij meteen om contact te leggen met Zweden Advies.
Bart Kila bleek een waardevolle hulp te zijn. Dit gaf ons meteen al rust. Hij kent de klappen van de zweep door zijn jarenlange ervaring. We konden altijd met onze vragen bij hem terecht, het antwoorde volgde altijd zeer snel, meestal dezelfde dag nog. Er werden papieren aangereikt waardoor we in de juiste volgorde door de administratieve molen zijn gegaan. Hij heeft ons met raad en daad bijgestaan. Wij vonden de samenwerking zeer prettig. Het voelde voor ons erg fijn om een back-up te hebben voor als we het even niet meer wisten. We hebben van diverse pakketten gebruikt gemaakt.

Wij kunnen ZwedenAdvies aanbevelen. Bart, bedankt.

Yvonne Mens (5/2023)

In de herfst van 2019 kwamen wij na een lange zomervakantie terug uit Zweden. Ik ben diezelfde herfst teruggevlogen naar Zweden om naar huizen te kijken. Vanaf dat moment zijn we ons gaan oriënteren op emigratie naar Zweden. Via Internet stuitte ik al snel op sites van bedrijven die emigratie naar Zweden ondersteunden. Na eerst bij een concurrent te zijn terechtgekomen (en niet naar tevredenheid te zijn geholpen), kwamen we bij Bart van ZwedenAdvies terecht. Wat een verademing! Professioneel en betrokken, een prachtige combinatie. We hebben de emigratie uit moeten stellen, maar in mei 2022 ben ik met hulp van Bart naar Zweden geëmigreerd. Eerst een huis gehuurd, daarna een huis gekocht, auto geïmporteerd en alle zaken rond Skatteverket soepel geregeld dankzij Bart. Ik ben zo blij met zijn advies en ondersteuning. In mijn eentje had ik dit nooit zo relaxed voor elkaar gekregen. Ook nu helpt Bart mij nog met de belastingaangifte in Zweden. Zijn tip om een M-biljet voor belasting in Nederland in te dienen is goud waard gebleken. Je moet er maar op komen dat de belastingdienst in Nederland vanuit zichzelf geen actie onderneemt als je je huis in Nederland hebt verkocht en bent geëmigreerd.

Heel erg geholpen kortom en een echte aanrader!

Yvonne Mens

Elske en Timon (5/2023)

Via Zweden Advies zijn we perfect geholpen met onze emigratie van Nederland naar Zweden. Een verhuizing is sowieso ingrijpend, maar wanneer je naar het buitenland vertrekt is het nog veel ingrijpender. De taal waren we nog niet machtig, de overheidsinstanties en regeltjes kunnen nogal stroperig zijn en dan is de persoonlijk begeleiding van Zweden Advies heel welkom. Onze contactpersoon Bart heeft ons continu geholpen in het nemen van de juiste stappen, waardoor we het hele proces soepel hebben doorlopen. Ook is de bereikbaarheid van Bart super, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op een reactie. Een aanrader!
Timon & Elske

Sylvia en Marco Stikvoort (3/2023)

Zoals voor iedere emigrant is het de eerste maanden beredruk. Zeker als er nog meer kleinkinderen bijkomen. En daarnaast de zorg voor ouders in Nederland.
Maar gelukkig hadden we een rots in de branding met Bart van ZwedenAdvies. Mochten we ergens vastlopen, dan wisten we dat we bij jou terecht konden. En vaak was dat al genoeg om er toch doorheen te komen. Je haalde de ergste stress er uit door gewoonweg bereikbaar te zijn.
We zijn nu ongeveer een jaar in Zweden. Hebben bouwvergunningen geregeld, verbouwing uitgevoerd, auto en aanhanger geïmporteerd, extra appartement gekocht, viervoudig opa en oma geworden, basis gelegd in de Zweedse taal (lezen redelijk goed, schrijven zozo, spreken op niveau van onze drie jarige kleinzoon), regelmatige besognes uitgevoerd (byte hjul, bilprövning, skatte, etcetera), personnummer gekregen, mobilt-BankID verworven, Zweedse telefoon, etcetera. Dit alles met een hoop, steeds minder tot tegenwoordig geen hulp meer. En Bart stond altijd klaar!
Zelfs na onze eerste donkere winter zijn we nog steeds enthousiast over Zweden. Mede dankzij ZwedenAdvies.

Met vriendelijke groet, Sylvia en Marco

Mariette en Bert  (2/2023)

Toen we ruim een jaar geleden besloten om te verhuizen naar Zweden, realiseerden we wel dat er veel geregeld moest worden. Allereerst de verkoop van ons  eigen huis in Nederland (binnen twee weken). Maar daarna inpakken, spullen opruimen, administratieve zaken regelen. Het was iets meer dan we in eerste instantie dachten. Al snel leek het ons verstandig om iemand in de arm te nemen die verstand van zaken had. Het lijkt wel leuk om alles zelf uit te dokteren, maar die tijd en kennis hadden we niet. We kwamen bij Bart terecht, na een eerste  plezierig kennismakings gesprek besloten we om met hem in zee te gaan. Bart heeft ons door het hele proces geloodst van de formulieren voor Skatteverket, het regelen van het S1 formulier, tot uiteindelijk het onderhandelen voor ons bij de aanschaf van ons Zweedse huis. 
Je kunt zelf wel veel, zeker als je de Zweedse of Engelse taal machtig bent. Maar, er komt veel op je af en dan is het erg prettig een fallback te hebben. Zelf moet je toch ook al veel regelen, zeker in het begin. Van aanvraag persoonsnummer, invoeren auto, ID kort, bankkonto aanvragen. Het vertrouwen dat wij hadden in Bart is absoluut niet beschaamd, het is heel prettig met hem samen te werken, Bart denkt mee, geeft feedback en advies. Natuurlijk kost het wat, maar dat hebben we er graag voor over gehad, wij zijn er enorm mee geholpen en daardoor is onze start in Zweden goed verlopen.

Stijn & Sophie (StudioSophieHospes AB)

Eind 2021 zaten wij midden in het proces om te verhuizen vanuit Nederland naar Zweden met ons eigen bedrijf. Wij kwamen op aanraden van een kennis in contact met Bart (en Zweden Advies) om ons te helpen met het emigratieproces. Het regelen van de zaken als aanmelden van ons als personen, het opzetten van bankrekeningen en helemaal het emigreren van ons bedrijf is zo ontzettend goed ondersteund door Bart dat wij ons bezig konden houden met de fysieke verhuizing en ons werk. De behulpzaamheid én kennis vanuit ZwedenAdvies heeft ervoor gezorgd dat voor ons de emigratie soepel en vooral zonder zorgen verliep. Weten welk formulier je waarvoor naar welke instantie moet sturen is toch soms wel ingewikkeld in een onbekend land. Ook hierbij was ZwedenAdvies pro-actief, wij werden altijd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en herinnerd aan zowel noodzakelijke dingen als handige tips om te weten. De samenwerking is zo goed bevallen dat wij tot op de dag van vandaag nog gebruik maken van ZwedenAdvies met de ondersteuning van onze boekhouding in Zweden. – Stijn & Sophie (Verhuisd naar Malmö in 2021)

Myrte Damen (Finovy AB)

Ontzettend fijne en heldere begeleiding gehad met ons emigratie proces.
Ook de hulp met het opzetten van een bedrijf was erg fijn en compleet!
Bart heeft ons bij elke stap goed en snel geholpen, alles heel duidelijk uitgelegd en ons echt geholpen met grote stappen zetten bij onze toekomst in Zweden!
Een absolute aanrader!

Bart Koelemeijer

Mijn naam is Bart Koelemeijer en ik ben blij dat ik gebruik gemaakt heb van ZwedenAdvies . Toen ik samen met mijn vrouw emigreerde naar Zweden waren er veel administratiepapieren die geregeld moesten worden . Ik spreek geen Zweeds dus het was erg fijn dat Bart Kila ons persoonlijk geholpen heeft met onder andere het inschrijven en registreren bij veel Zweedse instanties . Na verloop van tijd liep ik met veel dagelijkse dingen vast, maar ik heb altijd meteen hulp kunnen krijgen van Bart van ZwedenAdvies . Of het nu ging over zaken zoals keuring van de auto , de Zweedse belastingdienst , gezondheidszorg , brieven van de plaatselijke Gemeente en veel andere dingen , Bart Kila heeft alles duidelijk uitgelegd en geholpen met het invullen van papieren . Dit alles heeft mij ook veel geld bespaart, omdat Bart met goede tips kwam, maar vooral ook veel stress wegnam.
Helaas moesten wij na anderhalf jaar wegens financiële en gezondheidsproblemen weer terug naar Nederland . Ook om dat allemaal weer goed te laten verlopen heb ik weer gebruik kunnen maken van de expertise van ZwedenAdvies . Of het nu ging over het uitschrijven, internet en telefoon afsluiten, de Zweedse belastingdienst, maar ook de Nederlands belastingdienst . Ik ben iedere keer goed geholpen door Bart. Wij zijn nu inmiddels al weer ruim een jaar terug in Nederland en Bart helpt ons nog steeds: hij heeft ons bijvoorbeeld attent gemaakt dat wij, omdat ons huis met verlies is verkocht, bij Skatteverket een bedrag van 3.400,00 Euro aan belasting terug kunnen krijgen. Er moet wel weer veel papier werk voor worden afgehandeld, maar met de hulp van ZwedenAdvies lukt het om de juiste papieren te bemachtigen en in te vullen.

Ik kan iedereen aan raden om zeker gebruik te maken van ZwedenAdvies, want net zo als in Nederland zijn er ook in Zweden veel regeltjes en wetten die ook weer regelmatig kunnen veranderen . Dus het is fijn dat iemand zoals Bart Kila een oogje in het zeil houdt, adviseert en persoonlijke hulp aanbied waar nodig. We zijn heel erg blij met Bart.

Familie Oldenburg

Nadat we besloten hadden om ons bedrijf in Nederland te verkopen en een soortgelijk iets voort te zetten in Zweden, waren we blij dat we Bart Kila van ZwedenAdvies tegenkwamen. Via de website zijn we met hem in contact gekomen en hij en zijn vrouw hebben ons uitstekend geholpen met zowel het Oriëntatiepakket, het Emigratiehulppakket en het Bedrijfshulppakket.

Zij hebben ons bijgestaan met alle moeilijk aspecten van een bedrijf runnen in ” een vreemd land”. Want ook al kwamen we al jarenlang in Zweden over de vloer, toch verschillen de regels op bedrijvengebied zoveel met Nederland dat het moeilijk, zo niet onmogelijk voor ons, geweest was om dit allemaal zelf te regelen. Via het Oriëntatiepakket hebben we eerst Bart helemaal uitgevraagd en toen waren we overtuigd dat hij degene was die ons mocht helpen met onze emigratie. We hebben er nog geen moment spijt van gehad, want door hem hebben we ontzettend veel tijd en uiteindelijk geld bespaard.

Het contact met ZwedenAdvies is heel plezierig verlopen, zowel via de mail als telefonisch. Wij hebben er voor gekozen dat Bart alles voor ons geregeld heeft en dat ging tot onze verbazing hartstikke goed. Zelfs het contact met de bank voor een bedrijfslening kon op die manier afgesloten worden. We moesten er natuurlijk wel zelf heen om ons voor te stellen. We hebben Bart en Engelien nog nooit persoonlijk ontmoet, omdat we zo´n eind van Värmland af zitten, maar toch lijkt het alsof we elkaar heel goed kennen.

ZwedenAdvies heeft ons in ieder geval geholpen een goede start te maken in Zweden en nu is het aan ons om dit met hard werken voort te zetten. Gelukkig kunnen we nu ook nog een beetje genieten van de Zweedse rust en natuur. Hartstikke bedankt!

Familie Westerhof

B etrouwbaarheid
A lertheid
R egelen is hem vertrouwd
T ips al voor vertrek uit Nederland

K an niet beter worden gedaan
I s altijd bereid om vragen te beantwoorden
L iefde voor zijn bedrijf en uiteraard Zweden
A dvies is echt bij ZwedenAdvies

Peter Verhagen

Perfecte voorbereiding en uitvoering! Elke euro meer dan waard…

Familie Hoekstra

In één woord TOP!!

We liepen al een aantal jaren met de plannen om naar Zweden te emigreren om de Nederlandse drukte te ontlopen en om ons gezin een rustigere toekomst te gunnen. Maar iedere keer liepen we tegen de bureaucratische papiermassa aan die kennelijk ook in Zweden heel gewoon is. Onze aanvraag voor het persoonsnummer lag bijvoorbeeld al twee maanden te wachten. Na via vrienden bij ZwedenAdvies uitgekomen te zijn bleek dat het allemaal veel makkelijker kan. Ze hebben ons geholpen met het juist invullen van de papieren en met hun contacten was de aanvraag binnen twee weken geregeld en konden we ons aanmelden in Zweden.

We zijn begonnen met het Oriëntatiehulp-pakket, om de kat uit de boom te kijken, maar dit gaf vrijwel meteen een professionele indruk. Het gesprek zelf verliep heel aangenaam en we hebben alle vragen kunnen stellen die we maar wilden en daar ook gedegen antwoorden op gekregen. Het contact wat we daarna hebben opgebouwd verloopt nog steeds heel aangenaam en we zijn uitermate tevreden over de service van Engelien en Bart. Bij het Emigratiehulp-pakket kregen we zelfs een handige mapinhoud met allerlei informatie en handige lijsten. Zo´n service wens je iedereen toe die naar Zweden gaat emigreren. Je kunt op hen met een gerust hart vertrouwen en ze weten wat ze aan het doen zijn. Door hun contacten in Zweden is het veel gemakkelijker en sneller geregeld dan dat je overal zelf achteraan hoeft te gaan.

Kortom: we kunnen iedereen ZwedenAdvies van harte aanbevelen en je haalt de kosten er dubbel en dwars uit aan bespaarde irritaties en tijd. En je krijgt er een massa tips voor terug die je zelf nooit had uitgevonden. Zie het als een investering in je emigratie.

Nu gaan we snel verder met ons huiswerk van de SFI (ook prima geregeld door ZwedenAdvies)

Eric Leeuwangh

Vooral de informele en professionele sfeer maakt geholpen worden door ZwedenAdvies tot een feest!!

Inge van Delft

Toen ik besloot naar Zweden te emigreren verwachtte ik eigenlijk dat het makkelijker zou zijn om alles zelf te regelen. Omdat bleek dat het een stuk moeilijker is om het overzicht te bewaren over alle zaken die geregeld moeten worden heb ik ZwedenAdvies ingeschakeld. Niet alles uit het Emigratiehulp-pakket was voor mij van toepassing (ik had bijvoorbeeld de verhuizing zelf geregeld), maar ben blij dat alles vanuit de Zweedse kant voor me geregeld werd.
De manier waarop ZwedenAdvies werkt bevalt me goed. Ze vullen de formulieren in en geven duidelijk aan wat er nog moet gebeuren. Ook de communicatie, hoofdzakelijk via de mail, verloopt gestroomlijnd. Over een week of 6 woon ik in Zweden en weet ik of ik behalve ZwedenAdvies ook het land Zweden kan aanbevelen.

Familie Feith

Na ons besluit om naar Zweden te emigreren hebben we (natuurlijk) op Internet gezocht naar eventuele partijen die ons zouden kunnen helpen bij alle papierrompslomp die vanaf dat moment op je afkomt. En omdat ons huis al na amper 2 maanden verkocht was, in plaats van de verwachtte 2 jaar, werd er ook nog een factor haast toegevoegd aan onze plannen. Als inmiddels vaste bezoeker van de site zwedenemigratie.com viel ons oog op de banner van ZwedenAdvies. Bij het eerste mailcontact hadden we al direct een goed gevoel en dat gevoel is daarna alleen nog maar meer bevestigd. Ik denk zelfs dat we het zonder Bart en Engelien nooit zo snel rond hadden gekregen en eigenlijk wil ik ze langs deze weg nog eens extra bedanken. Dankzij hun hebben we ons tijdens het hele emigratieproces kunnen concentreren op de leuke dingen en zijn we goed gestart in ons nieuwe thuisland.

Familie van Duinen

Waarom ZwedenAdvies?

Een aantal jaren kwam bij ons het idee om te gaan emigreren. Als kleine jongen was ik al weg van Canada, omdat mijn oom daar woonde. De verhalen, de rust, de natuur en het mooie leven sprak me toen al aan. De jaren verstreken en toen het idee in ons gezin aan de orde kwam  kreeg ik weer die gevoelens van toen. Eerst stond Noorwegen bovenaan het lijstje, maar via een omweg werd het Zweden. We wisten wel wat van het land, maar eigenlijk niets. Dan ga je op internet van alles zoeken wat maar met het land te maken heeft.

En dan kom je opeens uit bij ZwedenAdvies. Je leest de site door en krijgt het gevoel van: Hé, dat klinkt en ziet er goed uit. Dan ga je mailen en ik kreeg dezelfde dag al enthousiast antwoord. De eerste mail die we daarna terug kregen was vertrouwd en voelde goed en professioneel aan. Na een aantal mailtjes ontstond er een band met ZwedenAdvies die gewoon lekker en soepeltjes verloopt. Ze dachten heel erg met ons mee en het voelde alsof we meteen een goede klik hadden. We hebben toen besloten om zowel het Emigratiehulp-pakket en het Bedrijfshulp-pakket aan te schaffen en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad.

ZwedenAdvies regelt voor ons het gehele pakket en dit verloopt zoals je graag verwacht. De service en deskundigheid van ZwedenAdvies is betrouwbaar en flexibel. Voor iedereen die naar Zweden wil verhuizen en dat plezierig en deskundig wil laten verlopen hebben wij maar één advies: Maak gebruik van ZwedenAdvies!

Anton en Erna van Duinen

 

Neem contact op met
ZWEDENADVIES

Wij stellen het zeer op prijs als u met uw vragen of opmerkingen
contact met ons opneemt.

zwedenadvies facebook pagina

© 2005 – 2024 Kila ZwedenAdvies